IMGP0656

Mijn naam is Roelof de Jonge en ben eigenaar van Wielertraining Noord. Zelf en ben ik vanaf mijn 25e jaar een redelijk fanatieke fietser. Vanaf 1975 tot heden zijn er dan ook meerdere leuke tochten gefietst,  zoals Limburgs Mooiste, 11 Stedentocht, Tilff-Bastogne-Tilff. Daarnaast organiseer ik sinds 2011 samen met Herman Etten een aantal meerdaagse buitenlandse fietsevenementen t.w. Le Petit Tour de France, de Drie Landen Tour  en vanaf 2016 de Giro di Stelvio”.

Naast het daadwerkelijk fietsen ben ik ook bestuurlijk actief binnen de wielersport. Dat begon in 1990 met de oprichting van de Toer Fiets Club PoTeTos ( binnen de voormalige PTT organisatie) en dat kreeg een vervolg als districtsbestuurder Noord en lid van de Commissie Tochten en Kwaliteit van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). In 2007 ben ik via de NTFU opgeleid als trainer Race niveau 3 en de proeve van bekwaamheid met succes afgesloten. Sinds 2015 geef ik ook de opleiding “wegkapitein”

Momenteel doe ik als vrijwilliger voor de NTFU werkzaamheden als consulent veiligheid en ben regio afgevaardigde voor de verenigingen in Zuid-Oost Drenthe.

Verenigingen waarvan ik lid ben zijn  “Wieler Vereniging Cycling Mates”(voorheen FTC PoTeTos) en “TFC de Elsegge”.